Horia Tecău, la titlul cu numărul 36 din carieră și la al doilea la Madrid

Horia Tecău continuă să scrie istorie în proba de dublu. Alături de partenerul său, Jean Julien Rojer, românul și-a mai adăugat în palmares un titlu, al 36-lea și al doilea cucerit la Madrid (primul în 2016). 

Scorul finalei: Jean-Julien Rojer (Olanda) / Horia Tecău – Diego Schwartzman (Argentina) / Dominic Thiem (Austria) 6-2, 6-3.

Cu această victorie Horia Tecău ajunge pe locul 21 mondial, adică din nou în cărți pentru a termina anul printre primii 10 din lume în proba de dublu.

Bornele din cariera sa sunt uimitoare, asta dacă ne gîndim la faptul că a jucat 56 de finale în cariera sa, a fost dublu campion de Grand Slam, vicecampion olimpic, număr 2 mondial și cîștigător de finală de Grand Slam la dublu mixt.

Finala a fost una în care învingătorii au demonstrat o dată în plus elementele care compun această echipă de succes. Cei doi au fost aidoma unor ace de ceas care dădeau ora exactă: cînd unul, cînd celălalt, reușeau mingi sclipitoare iar împreună compuneau un mecanism perfect. Și bucuria de final, una ponderată, a demonstrat că Tecău și Rojer sunt obișnuiți cu astfel de victorii și că le așteaptă pe următoarele, pe cele care să îi repună în top 10 mondial, acolo unde le e locul.

Pentru acastă reușită cei doi au primit un premiu consistent, 357.500 de euro și fiecare dintre ei cîte 1000 de puncte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
220 citiri

Leave a Reply