Primarul Apostu, implicat într-un accident!

Ani la rînd m-am rugat lui Dumnezeu să aibă Clujul un primar care să locuiască în cartierul Gheorgheni. În zona mea a cartierului Gheorgheni. Numai aşa, credeam eu, ar fi existat şansa să se mai facă ceva şi prin jurul casei mele: o reabilitare de parcare, o asfaltare de stradă sau alee, un trotuar decent pe care să mergem normal, fără frica de a ne rupe picioarele. Noi, ăştia, din zonă, păream bătuţi de soartă, uitaţi de lume (vezi galerie foto).

Cît a fost primar Funar s-au asfaltat mai toate străzile, aleile şi trotuarele din Mănăştur de ziceai că eşti în Austria. În restul cartierelor – zero pe zero.

Cît a fost primar Boc, la fel, aproape de pe o zi pe alta, s-au asfaltat toate străzile, aleile şi trotuarele din Zorilor, de îmi făceam un scop în sine să mă duc cu maşina pe acolo, să vadă şi săraca cum e rulezi pe un drum fără gropi şi hîrtoape, fără să geamă suspensiile sau să icnească telescoapele. În rest, nu chiar zero pe zero, dar nici departe.

Ei, acum îl avem primar pe Apostu. El nu-i din nici un cartier, că stă pe strada Inău. Adică, dacă vrea, poate să spună că stă în Mărăşti sau, dacă îi convine, poate să spună că stă în Gheorgheni, că strada asta, Inău, e un fel de graniţă între cele două cartiere, un soi de no man’s land.

Strada "Înainte"

Strada "După"

Trotuarul "Înainte"

Trotuarul "După"

Nu mică mi-a fost surpriza să constat în data de 7 octombrie că pe aleea care duce spre blocul meu (Ovidiu Blag mi-a recomandat să nu spun care, nu de alta dar să nu mă caute nebunii şi să-mi zgîrie maşina!) au apărut tot felul de utilaje şi muncitori în haine fosforescente. Mi-am spus că ori se toarnă un episod din X-Files ori, ăştia, chiar asfaltează strada. Surprinzător, nu era vorba de un episod din X-Files. Şi mai surpinzător era termenul de finalizare al lucrărilor afişat pe nişte foi A4 lipite pe uşile garajelor de la capătul aleii: 11 octombrie. Îmi spun: hai sictir, termină ăştia în patru zile cum sînt eu Papa de la Roma. Că strada nu-i lungă, da’ nu-i nici scurtă, nu-i lată, da’ nu-i nici îngustă. Nu o să vă vină să credeţi, dar în seara zilei de duminică, 11 octombrie, strada era gata, la cheie. Performanţa, una demnă de remarcat, mi s-a explicat atunci cînd am aflat că firma era turcească şi muncitorii, aşişderea, turci. Mi se păruse mie ceva ciudat: cum dracul de lucrează românii sîmbăta şi duminica?

Un singur lucru nu părea în regulă: trotuarul – neatins, lăsat de izbelişte, de la cap la coadă rupt şi plin de gropi.
Concep eu în minte un articol pe tema asta şi cînd să-l urc pe blog – STOP. Minunea-minunilor! Se apucă şi de trotuar. Sigur, nu l-au terminat aşa de repede pentru că de lucrarea asta s-a ocupat o firmă românească şi, v-aţi dat seama, românii nu lucrează sîmbăta şi duminica. Da’ nimic de zis, săru’ mîna, ieri (şi) trotuarul era gata.

Ei, şi cam atît cu reabilitările din zonă, lucru care îmi confirmă bănuielile şi anume că primarul Apostu a fost implicat într-un accident… edilitar!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 8 votes)
1.806 citiri

Leave a Reply