Programul SENIORI +55 (sau cum pot scoate bani românii, cu zero euro investiţie!)

A venit iar toamna şi s-a terminat sezonul turistic, sezonul turistic de vară! Spun de vară, pentru că în frumoasa noastră ţară mai avem şi un sezon turistic de iarnă! O lună şi jumătate unul, două luni altul! În rest aproape nimic. La noi numai agroturismul încearcă, tot timpul anului, să ofere ceva satisfacţii oaspeţilor.

Dacă nu mă credeţi încercaţi acum, când simfonia culorilor este în plină desfăşurare, să plecaţi, de exemplu, pe litoral. Veţi fi cel puţin mâhniţi, negăsind acolo, din belşug, decât frunze moarte şi câini vagabonzi! Nici la munte nu veţi avea mai mult noroc. Nu a nins şi nu puteţi să schiaţi. Puteţi, cel mult, să priviţi pe fereastra camerei, sau a cârciumii, cum plouă mocăneşte. Este adevărat că şi la noi în ţară există oaze de confort şi de bună dispoziţie, cum ar fi hotelurile Cocor din Neptun, Vega sau Golden Tulip din Mamaia ori cine ştie ce alte hoteluri de lux de la munte, dar ca să mergeţi acolo trebuie să staţi foarte bine cu finanţele!

Cum celor mai mulţi dintre noi ne suflă criza prin buzunare, mă resemnez şi caut oferte pe alte meleaguri, unde oameni cu scaun la cap, din guvernele altor ţări, au înţeles, nu numai să se laude că ajută turismul, ci chiar să facă ceva în acest sens. De exemplu spaniolii au, pentru 15 ţări din UE, un program turistic, numit Calypso. El este special conceput pentru seniori, adică pentru oamenii care au depăşit 55 de ani. Împreună cu un senior poate să meargă, la acelaşi preţ, şi o altă persoană cu vârsta sub 55 de ani! Acest program este subvenţionat de guvernul spaniol cu sume între 100 şi 150 de euro pentru fiecare bilet cumpărat! Locurile sunt în Baleare, Andaluzia, Barcelona, Gibraltar, Maroc…

Preţul de 395 de euro include transportul cu avionul + taxele de aeroport, şapte nopţi de cazare în hoteluri de 4*, pensiune completă – inclusiv apa şi vinul –, două excursii de o jumătate de zi, asigurarea de călătorie…

La întâlnirea cu echipa care se ocupă de acest proiect, cea din fotografiile alăturate, am întrebat şi eu ca… necunoscătorul: Şi guvernul spaniol ce câştigă susţinând seniorii din mai multe ţări ale UE, inclusiv din România?  Răspunsul este simplu. Pentru fiecare euro investit, Spania îşi recuperează 1,32 euro, iar celelalte ţări, 0,23 euro…, tot la fiecare euro investit de spanioli!!! Deci programul este profitabil. Dar guvernul spaniol mai câştigă şi ceea ce a pierdut guvernul nostru când a introdus impozitul forfetar, sau, scuze, impozitul minim, de parcă numele ar fi problema! Câştigă locuri de muncă, încasează taxe şi impozite, nu mai plăteşte şomaj şi nu-i mai face pe oameni să se gândească să iasă la pensie!

Spaniolii, dar nu numai ei, au mai înţeles un lucru: important este să ai hotelurile pline şi în extrasezonul care, de foarte multe ori, este mai lung decît sezonul, pentru că majoritatea turiştilor, dacă tot au ajuns până acolo, vor să se distreze şi, cu toată sărăcia, nu ezită să bage mâna adânc în buzunar. Cum se vor descurca după ce se întorc acasă mai văd ei! (va urma)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +25 (from 25 votes)
2.711 citiri

Leave a Reply