Ce criză? Care criză?

Cică e criză! Cică de doi ani de zile încoace sîntem în criză! Eu, unul, pot să confirm lucrul acesta, chiar simt criza pe propria mea piele, dar sînt conştient de faptul că nu sînt eu acela care dă „ora exactă” în această problemă. Poate că, de fapt, sînt doar un prost care nu se ştie descurca.

Datorii, deficit, concedieri, şomaj, pensii şi salarii tăiate sau reduse, taxe peste taxe şi impozite inventate peste noapte. Toate acestea  mă duc cu gîndul că, întradevăr, nu traversăm o perioadă înfloritoare din punct de vedere economic. Continuînd firul logic, aşa stînd lucrurile în Românica, magazinele, supermarketurile , hipermarketurile şi mall-urile ar trebui să fie pustii, goale, să bată vîntul printre rafturi, iar cumpărătorii să fie nişte apariţii surprinzătoare.

Pe sistemul instituit de nevastă-mea „bă, Cristi, să te uiţi nu costă, e gratis!”, mai tragem cîte o plimbare prin „obiectivele” comerciale sau sus menţionate, da’, aşa, ca la muzeu. Vizităm mai mult!
Surpriză, magazinele, supermarketurile , hipermarketurile şi mall-urile din Cluj sînt pline pînă la limita maximă a capacităţii, cozile la casele de marcat sînt kilometrice, iar coşurile românilor sînt pline vîrf. Lucruri utile, produse de maximă necesitate, alături de tot felul de prostii la care nici măcar nu le pot ghici rostul sau folosul. Lucru care, sincer, mă bucură, dar mă şi derutează. Păi, unde e criza?

Mai trag cu urechea în dreapta, mai trag cu urechea în stînga, ascult ce zice unul, ce zice alta, sună aproape ca un slogan prost: „de sărbători să avem masă îmbelşugată!”

Pe sistemul că de a doua zi încolo, la o adică, poţi muri de foame?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
985 citiri

Leave a Reply