Insula Skopelos, o mică minune a naturii

Atunci când, zilele trecute, vă promiteam o postare despre locurile unde ne putem petrece vacanţa în Grecia, nu m-am gândit nici o clipă la insula Skopelos dintr-un motiv foarte simplu: nu ştiam de ea ca destinaţie turistică! Acest lucru l-am aflat abia zilele trecute când, la Târgul de Turism al României, am avut plăcerea să particip la o conferinţă de presă, invitat fiind de domnii Traian Bădulescu şi Florin Nistor, în numele Travel Advisor Media şi Max Holidays.

George Michelis, Nikos Diakolios, G. P. Perdikaris

Traian Bădulescu, Florin Nistor

Din partea grecilor au participat la această conferinţă domnul Nikos Diakolios director al Oficiului din Bucureşti al Organizaţiei Naţionale Greceşti de Turism din cadrul Ministerului Elen al Culturii şi Turismului, domnul George Michelis, primarul insulei Skopelos şi domnul G. P. Perdikaris directorul Thalpos Holidays.

Cu o suprafaţă de 96 km² şi o populaţie permanentă de doar 5.000 de oameni, Skopelos găzduieşte, în fiecare lună de vară, cel puţin 70.000 de turişti. Până acum în topul naţionalităţilor care au vizitat insula a fost dominat de italieni, britanici, germani. Turişti români au fost doar 1.000, dar se speră ca în următorii doi ani numărul acestora să depăşească 10.000.

Motivul principal pentru care românii trebuie să meargă în Skopelos, ne spune primarul din Skopelos, domnul George Michelis, este acela că locuitorii insulei îi iubesc pe români. Există o foarte lungă legătură între dumneavoastră şi oamenii din Skopelos. Mulţi dintre actualii locuitori ai insulei au înaintaşi proveniţi din zona Brăilei. Chiar şi eu am locuit în România (între 2004 – 2006), când am fost director executiv la Bankpost, având astfel prilejul să vizitez pe îndelete ţara dumneavoastră. Am văzut sate, mânăstiri, staţiuni turistice, am mers cu vaporul de la Tulcea la Galaţi. Sunt îndrăgostit de România. Simţindu-mă atât de bine aici vreau să vă întorc această plăcere şi să vă fac cunoscută insula Skopelos, un adevărat paradis pe pământ, insula verdelui şi albastrului, aşa cum a spus şi domnul Nikos Diakolios. Pădurile frumoase cu arbori care coboară până pe malul mării, plajele, locuinţele oamenilor, tavernele dar şi hotelurile şi pensiunile care oferă cazare tuturor turiştilor, indiferent de posibilităţile lor financiare, sunt atuuri care ar trebui să vă convingă să ne vizitaţi insula”.

Am ales să-l citez pe domnul primar pentru simplul motiv că, de fiecare dată când merg în Grecia, simt afecţiunea elenilor şi le văd faţa luminându-se atunci când aud că suntem români.

Insula este accesibilă turiştilor români. Cu maşina proprie distanţa de la Giurgiu până la Volos, locul de unde vă puteţi îmbarca pe un feribot care vă duce în Skopelos este de 833 km (conform Michelin maps)  şi poate fi parcursă într-o singură zi.

Mai comod este să apelaţi la serviciile unei agenţii de turism. În România, insula Skopelos este promovată de Max Holidays în colaborare cu Thalpos Holidays din Grecia.

Şi ca să vă hotărâţi să mergeţi acolo, sau pentru a vă familiariza cu imaginea insulei Skopelos, vă invit să vedeţi atât filmul pe care l-am primit în mapa de presă aici dar şi o altă postare deosebit de interesantă de pe site-ul Skopelos.com aici

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +38 (from 38 votes)
18.420 citiri

7 comments to Insula Skopelos, o mică minune a naturii

Leave a Reply