Sînt Mafalda: știu unde o să fie următorul accident auto din Cluj!

Mi-am amintit de serialul ăla (nu mai știu cum îi spunea, dar sigur știți voi), în care un tip știa ce scrie în ziarul de a doua zi. No bine, așa știu și eu unde o să se întîmple în luna asta, maximum în luna august, un accident de circulație cu victime (îmi cer scuze, dar asta cred eu că o să se întîmple).

Așadar, băieții (le zic așa generic, că nu știu cine se ocupă de chestiile astea), au plasat o frumoasă trecere de pietoni pe varianta Mănăștur-Zorilor. Așa, orientativ, că nu le prea am cu descrierile de genul acesta, ea e plasată (pe sensul de urcare spre Zorilor) cam imediat după curba pe care o iei la dreapta, la deal, după ce scapi de sensul giratoriu de pe Cîmpului. Așadar: o trecere de pietoni care te surprinde cînd urci, pentru că e imediat după curbă și care te deranjează cînd cobori (pentru că, să fim serioși, pe drumul de coborîre toți “o calcă” în draci). În plus, o trecere de pietoni făcută de-a lela, pentru că la ce naiba să traversezi de ici-colea, exact pe un drum circulat continuu. E ca și cum ai pune o trecere de pietoni pe o autostradă, ca să poată ăla traversa să își ia țigări.

OK, nu o mai lungesc, că v-ați prins: nu trebuie să fii expert de nici un fel ca să realizezi că trecerea asta de pietoni e pusă ca dracu acolo. Doamne ferește să îmi intre pronosticul, dar să știți că e ușor să joci cînd știi că ai șanse mari. Părerea mea (dacă de data asta ar conta, m-aș bucura) e să o șteargă cu cîrpa cineva autorizat, pentru că e o invitație la accident. Numai fundă îi mai trebuie! Serios, renunțați la ea, oameni buni!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.404 citiri

3 comments to Sînt Mafalda: știu unde o să fie următorul accident auto din Cluj!

 • Pall Bogdan

  Dupa ultimele statistici, se pare ca suntem prea multi pe Glob. Avem placerea sa ne mandrim ca si Romania se afla pe acest Glob pamantesc ca daca e sa ne luam dupa cei care ne conduc…suntem in aer rau de tot…
  Ca sa revin…suntem cam multi pe mingea asta! Nu cumva o fi si asta o tehnica sa ne mai triem putin…sa ne mai scuturam?!?
  Desi…mi se pare cam macabra solutie…dar de la astia ne putem astepta la orice!

 • MKircea

  E ceva statie RATUC acolo, pt locatarii de pe str Frunzisului… da’ oricum trecerea aia e foarte incomoda pt soferi, iar pt pietoni nu mai vorbesc!

 • si eu subscriu ca e foarte prost amplasata. Cand vii in sus o calci, ca sa iti iei avant, ca urci, cand vii in jos e tronson cu viteza, o calci. Deci…nu peste mult timp cineva va muri acolo!

Leave a Reply