Povestea unei gropi din centrul Clujului

Există o groapă cam de un metru (nu știu cum se spune, cerc de un metru, raza de un juma de metru, doi pi pătrat?) și adînc cam de 10 centimetri (aici poate exagerez, are cam 7, 5 centimetri), exact în buricul Clujului.

Ea se află chiar pe acolo pe unde toți băgătorii ăia de seamă își fac veacul, ăia de fotografiază mașini, pun amenzi în parbrize și obișnuiau să blocheze roți. Tot acolo cred că e masată toată poliția rutieră din România, că acolo pot da amenzi foarte rapid. Tot acolo e acum centrul Universului amenajărilor de Crăciun și de Anul Nou, practic acolo simți că trăiești cu adevărat.

Și acum, normal, unde e groapa.

Groapa e exact pe trecerea de pietoni de la Conti înspre Diverta, pe carosabil, desigur. Și e acolo cam de 3 săptămîni bune. E la vedere, pe “ștrase” cum ar veni, îți sare în ochi. Și îți poate sări și roata, oricum intră în ea cam 5.000 de mașini pe zi, nu ai cum să o ocolești.

Ați putea să mă bănuiți de mici răutăți, să spuneți că sînt și alte probleme în orașul ăsta. Dar e foarte enervantă groapa aia, serios.

Eu zic că dacă a mai rămas puțin asfalt de la aleile alea din Parcul Mare (deși cred că acolo s-a folosit tot asfaltul din Transilvania), să facă bine cineva să ducă o găleată și în centru, acolo, lîngă Conti, știți, hotelul acela care stă să pice pe noi, știți, vizavi de fosta cofetărie Arizona sau cum să vă zic, cum vii dinspre fosta cofetărie Croco, dar pe partea cealaltă…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.719 citiri

5 comments to Povestea unei gropi din centrul Clujului

Leave a Reply