Azi mi-am adus aminte de Ceaușescu, deși nu e ziua lui încă

Zapping. Habar nu aveam că pe TVR 2 se juca un meci de volei. Dinamo, la feminin, în Cupa Challenge, cu rusoaicele de la Omsk. Meci contînd pentru 16-imile Cupei Challenge, retur. În tur pierduse Dinamo, în deplasare, cu 3-0, sec. Și acum “supriza” (așa am vrut, fără o literă)…Cred că după socoteala unora, trebuia să pierdem și returul, și dacă se poate, tot cu 3-0. Doar că, după ce rusoaicele au avut 2-1 la seturi și 20-18 în setul patru, ale noastre încep revenirea și, nu se știe din ce motiv, egalează la seturi, 2-2. Narcis Șelaru, comentatorul, ne spune că trecem puțin prin studio, după care revenim cu setul cinci. Și fiți atenți, acum la volei e așa: nu mai contează scorul pe seturi. Deci dacă Dinamo lua și setul cinci, urma setul de aur, cel care ar fi hotărît echipa calificată. Și Șelaru apucă să și spună chestia asta.

Îmi zic: ce inspirat am fost, văd și eu un meci mare de volei, spectaculos, suspans, chestii. Și mă uit la publicitate, să nu scap începutul setului cinci. Și, supriză, apare Moise Guran cu Ora de business. Și salut-meci. Nu se mai dă. Deloc. Nici nu zice cineva, cu gura sau pe kroll, cum că se mai dă cumva meciul ăla, în reluare, ceva…Nimic, nada, la revedere. A rămas așa, 2-2, cum ar veni.

No bun. Așa era pe vremea lui Ceaușescu. Atunci te rugai, la un meci de Cupa României (să zicem), să nu fie prelungiri, că alea nu se mai transmiteau. Cîteodată nu se dădeau loviturile de 11 metri în cupele europene, de îți venea să mori.

Bine, voleiul nu e foarte important, ne putem imagina cum a continuat, or fi bătut rusoaicele, dă-le încolo, că-s mai bune, nu? E doar o nenorocită de cupă europeană, doar n-o fi finala Champions League…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
3.102 citiri

8 comments to Azi mi-am adus aminte de Ceaușescu, deși nu e ziua lui încă

 • OK. Am observat si eu chestia asta. Dar eu recunosc ca am mutat pe TVR2, la ~20.20 de minute, “asteptandu-l” pe Guran. Iar cum a inceput emisiunea, “mi-a satisfacut” asteptarea!
  Poate, pe de alata parte deschizi aici, un subiect, sa vedem calm, CLAR si la subiect roulul acestor proteste!

  In concluzie, nu regret ca a intrat Guran peste meciul de volei-doar e un simplu antrenament pentru Walter in Cupele Europene!

 • ok, inversează rolurile. să zicem că ia moise guran publicitate și cînd să revină intră un meci de volei.
  bineînțeles că nu și-au reglat românii viața după meciul ăsta de volei, dar na, eu doar mi-am amintit niște chestii…

 • srl, am intrat pe site-ul vostru, e interesant, felicitari

 • Imi cer scuze si promit sa nu se mai intample. In ciuda insistentelor mele alaturi de colegii de la sport, colegii de la emisie nu au inteles faptul ca un meci trebuie transmis pana la capat, chiar daca asta insemna sa intram noi mai tarziu cu 10-15 minute. Din cate stiu se da restul in reluare, nu stiu cand. Romancele au pierdut.

 • Nu îşi strică ei programul pentru un meci …Până la urmă ,,Ora de business” ne ajută să ieşim din criză mai mult decât un meci volei!?

 • mihaela

  Ovidiu,ai dreptate.Macar o banda pe ecran ca sa fim la curent cu evenimenele meritam,noi platitorii astia obligati ai tvr, Rusine tvr

 • Te doare creierul. Si ala mic si ala mare. La noi ca la nimenea :).

 • zoo

  ce arata Dan Olteanu in poza? cit is 20 cm.?

Leave a Reply