Poți să terorizezi un întreg cartier dacă e noapte. Numai de la 6 dimineața se pot lua măsuri

Faptele:

Un wolkswagen golf vișiniu cu numărul de înregistrare CJ 33 SIW a terorizat toată zona din jurul complexului Hermes. Omul a lăsat radioul la maximum în mașină pe la 0ra 23 și a mers muzica așa, cu boxele la maximum pînă dimineața la 5.30. Radioul mergea în buclă, adică se schimba postul o dată la 5 secunde. Puteai asculta posturi de folcor, de religie, de muzică ușoară, de știri, toate de duduiau ușile de la blocurile dimprejur. Și bineînțeles că proprietarul o fi dormit perfect în tot acest timp.

O vecină mai îndrăzneață, pe la ora 3 noaptea s-a dus la secția de poliție din apropiere să reclame evenimentul.

De acolo i s-a spus așa: că se cunoaște situația, că s-a căutat în computer proprietarul, că s-a găsit proprietarul, dar acesta nu poate fi găsit sau contactat, neavînd telefon. Că s-a încercat contactarea fratelui acestuia, care însă nu răspunde la telefon. Și, cel mai important, că nu există decît de la ora 06 dimineața o mașină care să ridice autovehiculul buclucaș.

Și uite așa, un întreg colț de cartier a trebuit să stea treaz toată noaptea și să asculte un radio care balea la infinit toate posturile posibile și imposibile fără ca să se poate lua măsuri legale nici de către poliție nici de către celebrii reprezentanți ai poliției locale.

Dacă este așa, și serviciul ridicări mașini nu funcționează decît de la ora 6 dimineața, atunci este foarte rău și programul trebuie schimbat. Pentru că e frustrant să știi că îți lași mașina pe un trotuar 5 minute în timpul zilei și aceasta îți este ridicată, în timp de un alt cetățean poate teroriza un întreg cartier care a doua zi se presupune că merge la muncă și nu pățește nimic.

Partea cu poliția o înțeleg oarecum, pentru că probabil că nu are cum să intervină asupra mașinii (în sensul să spargă geamul și să închidă radioul-chestie la care ne-am gîndit și noi, ceilalți), dar partea cu neridicatul mașinii nu o pot înțelege.

Ceea ce nu mai înțeleg este cum naiba de mașina asta e întreagă la ora 6 dimineața.

Înțeleg însă că vecinii mei sînt foarte educați din moment ce mașina asta nu are nici măcar un cauciuc găurit cu cuțitul. Pentru vini mai mici (vezi parcatul pe locul altuia) am văzut autovehicule devastate.

Oricum ai judeca și oricum ar fi legea, să pună unul muzică la maximum o noapte întreagă și să nu i se întîmple nimic, mi se pare prea mult.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
2.002 citiri

1 comment to Poți să terorizezi un întreg cartier dacă e noapte. Numai de la 6 dimineața se pot lua măsuri

  • Sorin

    Parerea mea este ca nu cetateanul trebuia sa intervina. De aceea este politie si, in plus, politie de cartier. Care, in mod paradoxal, ar trebui sa apere cetatenii de … turbulente !!! Indiferent de natura lor. Iar, dupa cate imi dau seama, aceasta fapta a fost una de natura sa tulbure ordinea publica ! Unde era politia de la ordine publica ? Trebuia sa ia masuri, sa deschida cumva usa, nu stiu cum, si sa opreasca radioul ! Nu era treaba cetatenilor ! Nu-mi dau seama de ce nu functioneaza serviciul de ridicari noaptea. Macar o masina, pe timp de noapte, sa fie pregatita de interventie. Sa poata fi scoasa acea masina turbulenta din zona ! Asta in cazul in care, intr-adevar, a fost asa… De fapt, Romania este haosul infloritor al tuturor celor cu tupeu nemarginit …

Leave a Reply