Foarte interesantă știrea cu Porumboiu, serios…Un fel de continuare a filmului “A fost sau n-a fost”

Ca de obicei, presa românească (locală, națională, specializată, generalistă, nu contează) e atrasă de can-can. Acum, în prim plan a fost Porumboiu (un tip care de regulă nu merită să fie protejat, ba dimpotrivă).

Titlurile sînt cam așa:

Porumboiu l-a lovit pe Sburlea imediat după meciul din cupă (cu improvizațiile fiecărui ziar: unii zic “a tăbărît pe jucătorul său”, alții “l-a lovit cu pumnii pe jucător”, alții “a năvălit pe teren”).

Conținutul e cam așa:

Imediat după finalul meciului, patronul a năvălit pe gazon şi i-a dat două palme atacantului său.

Mărturiile sînt cam așa (iată de spune Porumboiu, de exemplu):

“Eram iritat, l-am împins cu degetele. Sburlea parcă era la casting, pentru vreun film. Îşi făcea părul, sprîncenele, iar la final s-a dus şi s-a pupat cu adversarii. Nu te poţi duce după o înfrîngere, de parcă ai fi îndrăgostit, să te iei în braţe cu adversarul. Dar la cum a jucat acest atacant parcă îl trimisesem la muncă pe cîmp!”.

Iată care mai sînt argumentele:

“Scenele au fost în faţa tuturor oficialilor, jucătorilor, chiar şi botoşănenii fiind sideraţi de ceea ce au văzut”.

Iată ce zice jucătorul Sburlea:

NIMIC. Pentru că pe el nu l-a întrebat nimeni nimic. Sau nu a răspuns nimic. Deci la întrebarea simplă, mă, te-au lovit el nu a răspuns. Încă. Dar știrea are tot ce îi trebuie, nu-i așa?

PS

În locul acestei pseudo-știri ar fi fost de preferat o prezentare a echipei din Botoșani, cea care a scos Vasluiul din cupă. Să știm și noi cine e antrenorul, ce face el, cum joacă băieții, care sînt ideile lor (dacă au așa ceva, desigur), cum e prin Botoșani, dacă s-au bucurat botoșenenii, chestii din astea…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
5.220 citiri

Leave a Reply