Pacat, nu avem derby Italia – Romania la Us Open . Dar Sara si Simona merita citeva cuvinte…

Eram deja pregatit sa scriu ca avem derby Halep-Errani in optimile de la US Open . Asta era speranta mea, chiar daca aveam dubii ca Sara putea s-o bata pe Venus William . Insa , nu aveam nici un dubiu ca Simona sa o faca praf pe Lucic-Baroni , jucatoarea de 32 de ani, numarul 119 in lume .

Pe ambele terenuri s-au intamplat mari nebunii, si la mine acasa schimbam de la un canal la altul, certandu-ma din cand in cand cu Anca. Bineinteles ca ea vroia s-o vada mai mult pe Simona, eu mai mult pe Sara.

Neasteptat felul in care a inceput meciul Errani – Williams, cand Sara a castigat primul set la zero , in timp ce Simona parea ca incepea sa joace cum stie impotriva unei adversare care juca cu onoare dar fara multe sanse . Dar la un moment dat ceva s-a blocat in capul lui Simona, si din contra se vedea clar ca Lucic Baroni juca cu capul liber, fara nimic de pierdut. Dar prin felul in care punea in dificultate o adversara numarul 2 in lume , excitatia mentala facea ca bratul ei sa mearga la maxim si totul ii mergea bine.

Si Simona? Parea speriata, neincrezatoare. Vedea toata pregatirea facuta pentru a castiga acest turneu, aruncata in mod inexplicabil. Prinsa ca intr-o panza de paianjen din care nu a reusit sa scape.

Un meci din care, Simona va invata foarte mult . Poate in ultimul timp se obisnuise prea mult sa ajunga departe la turnee , fara sa riste in primele ture , si acum a fost prinsa mental nepregatita intr-un meci complicat.

Sara , la cat de repede a castigat primul set, la fel de repede l-a pierdut pe-al doilea, cu scorul invers . Dar setul trei a fost cel adevarat, si a fost extrem de frumos . Williams a condus 5-3 , dar Sara a gasit forta de recupera, si s-a ajuns la tie break decisiv . Un tie break de exceptie , unde la 5-5 s-a jucat unul din cele mai frumoase puncte vazute pana acum in acest turneu . Punct dupa care Sara a putut jucat si castiga meci point .

O revenire importanta pentru micuta italianca, care in ultima vremea parea putin scazuta si indepartata din top ten.

Cred ca bucuria ei dupa ce a castigat a fost dubla, afland ca nu va juca cu Halep , de la care anul acesta a mai pierdut tare. Acum are o sansa .

Pentru Simona, e doar amanat momentul in care va fi numarul 1. Campioana era si campioana ramane, si dupa acest meci .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.458 citiri

2 comments to Pacat, nu avem derby Italia – Romania la Us Open . Dar Sara si Simona merita citeva cuvinte…

  • Lucian Chindris

    Domnule Turrini felicitari pentru Errani si Peneta.Italiencele stiu mai bine ce vor si cand e momentul sa accelereze in turnee si sa dea totul pe teren.Din pacate din tenisul romanesc doar Tecau a ramas sa joace si in a doua saptamana de grand slam.

  • sergio

    Multumesc frumos . Intr-adevar , Errani si Pennetta au jucat pana acum un turneu fantastic. Si sper sa nu se termine aici..

Leave a Reply