Să nu credeți că nu se mai face sport. Se face, dar nu știe prea multă lume…

Călin Cotuțiu, antrenorul celor de la CSS Viitorul Cluj

Călin Cotuțiu, antrenorul celor de la CSS Viitorul Cluj

Într-o dimineață de duminică, la ora 10 fix, într-un noiembrie cenușiu, într-un oraș încă adormit, să vezi într-o sală de sport de cartier două echipe de volei gata de joc poate fi o plăcere greu de egalat.

Asta am primit drept cadou. Din întîmplare, aș zice, dar poate cu atît mai frumos…Iar acolo, la școala numărul 10 din cartierul Zorilor am asistat la încălzirea a două echipe de cadeți, una din Cluj și cealaltă din Baia Mare, tineri născuți în anul 1998, pentru un meci din cadrul campionatului național. 

Călin Cotuțiu, fost antrenor al echipei masculine a Universității (și fost jucător al acestei echipe) m-a pus la punct puțin cu această competiție.

Oponenții gazdelor (CSS Viitorul Cluj) erau cadeții din Baia Mare, liderii incontestabili ai competiței, asta și pentru că acolo, la Baia Mare, se adună cei mai buni tineri voleibaliști din țară, spre lauda maramureșenilor.

CSS Viitorul e cam prin jurul locului trei, certitudinea fiind că și echipa clujeană se va califica, mai mult decît sigur, la turneul semifinal ce va avea loc la anul.

Pregătiri de meci...

Pregătiri de meci…

Călin Cotuțiu mi-a vorbit cu pasiune despre tinerii lui, mi-a vorbit despre strădania de-a ține steagul sus, despre eforturile pe care le fac cu toții pentru ca voleiul clujean să continue să-și trăiască viața, mi-a depănat amintiri și a încercat să-și mențină mereu zîmbetul pe față.

Mi-au plăcut mult toți tinerii din sală, tineri de 15-16 ani care se simțeau foarte bine, așteptau jocul, unul oficial, cu arbitri veniți din Mureș, cu oficiali locali (Demostene Șofron), cu toate condițiile unui meci oficial.

Din păcate, n-am văzut aparținători acolo sau colegi de școală (pe post de suporteri, desigur) ai celor care urmau să joace, dar asta deja ar fi fost prea frumos…

Oricum mi-a plăcut, și cred că oricărui iubitor de sport i-ar fi plăcut să aibă în față imaginea aceasta a unor tineri care fac ceva cu mare pasiune.

Scorul, asta pentru ca tabloul să fie acoperit și din punct de vedere statistic a fost 1-3, au bătut băimărenii, meritat, la capătul unui meci pe care Călin Cotuțiu l-a catalogat drept unul foarte frumos.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.333 citiri

Leave a Reply