Doi copii de la Winners Tennis Club, Briana Szabo și Dragoș Litan, la Champions Bowl, în Turcia

Briana și Dragoș reprezintă Clujul și România la Champions Bowl.

Briana și Dragoș reprezintă Clujul și România la Champions Bowl.

Celebrul Orange Bowl are un corespondent în Europa, Champions Bowl, care reunește la start toți cîștigătorii de Masters Super 10. Cum acest Masters Super 10 organizat în România de către MPG (un turneu final al tuturor copiilor cu vîrste pînă la 10 ani care cîștigaseră în decursul anului un turneu Tenis 10) a fost cîștigat de către doi clujeni, aceștia reprezintă în aceste zile țara noastră la Champions Bowl, în Turcia. Ei sînt clujeni, reprezintă clubul Winners Tennis iar numele lor sînt Briana Szabo și Dragoș Litan.

 

Meciurile au început ieri la Starlight Convention Center Thalasso Sports & Spa 5* Resort, in Manavgat, Turcia.

“Corespondentul nostru special”, antrenorul Adrian Szabo (tatăl Brianei, antrenor la Winners și fost tehnician, pînă nu demult, al lui Marius Copil), cel care îi însoțește pe copii, ne-a transmis:

“La acest turneu participă 117 jucători și jucătoare din 13 țări.

Jucătorii sunt împărțiți în grupe de unde se califică primii 2 în faza eliminatorie unde se face un tablou de 8. Ce este foarte atractiv că fiecare echipă  (țară ) acumulează puncte într -un clasament separat și câștigătoarea primește o Cupă  ( foarte frumoasă și mare ).
Luni a avut loc deschiderea oficială.
Briana a jucat ieri două meciuri cu o fetiță din Bulgaria, a pierdut 5-0 5-1 (la U9 și U10 se joacă 2 din 3 până la 5 cu tie-breack la 4-4 și fără avantaje cu punct decisiv ca și la dublu). Al doilea l-a câștigat 5-3 5-2 cu o fetiță din Israel. Mai are un meci de jucat în grupă miercuri cu o fată din Marea Britanie iar dacă îl câștigă se califică pe tablou.
Dragoş începe azi cu două meciuri din grupe iar miercuri începe și dublu sperăm doar să își găsească parteneri pentru că majoritatea țărilor cam au venit cu echipele de dublu făcute mai ales că se punctează pentru cupa de care am vorbit mai sus.
Ca și o părere personală de final vreau să îți spun că am văzut niște copii născuți 2005 și 2006 care joacă foarte frumos și se mișcă pe teren ca și profesioniștii și se vede că au multe meciuri jucate. Au, de asemenea, un fizic impresionat pentru la vârsta lor  (mai ales 4 fete născute 2005-două din Marea Britanie,gen surorile Williams și una din Serbia plus fata din Bulgaria cu care a jucat Briana)”.
Le ţinem pumnii în continuare celor doi copii şi, indiferent de rezultate, sîntem mîndri de ei. Pentru cei interesați de rezultatele de acolo, mai mult amănunte găsiți aici:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.809 citiri

Leave a Reply