Robert Glință, înotător legitimat la U Cluj e deja calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, o performanță extraordinară

Sectia de natație de la U Cluj (primul din drapta, jos, Robert Glință)

Sectia de natație de la U Cluj (primul din drapta, jos, Robert Glință)

Veștile bune pentru sportul clujean continuă pe bandă rulantă. Universitatea a înregimentat de curînd o serie de sportivi și antrenori foarte valoroși, care astăzi și-au prezentat planurile la sediul clubului U. Printre ei se află acest veritabil talent, Robert Glință, care la doar 18 ani face furori în lumea natației internaționale.

Astfel, Clujul sportiv are deja un reprezentant gata calificat la Jocurile Olimpice și speranțe de a completa lista, la înot. Glință a devenit, recent, la Campionatele Europene în bazin scurt din Israel, deținătorul recordului mondial la 100 metri spate, junori, o performanță rară la nivelul acestui sport, pentru România.

Despre el, Răzvan Florea, singurul român medaliat vreodată la Jocurile Olimpice (2004, 200 m spate) a declarat recent în Prosport:

“Robert este un copil foarte motivat şi foarte serios. Eu îl cunosc de când era mic şi are toate calităţile de a impresiona în continuare în viitor. Eu nu aveam astfel de rezultate la vârsta lui, văd că se axează foarte mult pe viteză – 50 m spate şi 100 m spate – ceea ce este foarte bine. Robert este foarte talentat şi are calităţi de la mama natură. ”

Ce au declarat azi antrenorii și sportivii de la U Cluj puteți citi aici. 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.488 citiri

Leave a Reply