Dragoș Dima, cu gîndul la turneele challenger, următorul pas pentru cariera sa

Nikola Pilic, cel care îl premiază pe Dragoș Dima după victoria la futuresul din Croatia.

Nikola Pilic, cel care îl premiază pe Dragoș Dima după victoria la futuresul din Croatia.

Dragoș Dima a cîștigat săptămîna trecută un turneu futures în Croația (unde a primit trofeul din mîinile marelui Nikola Pilic), performanță care îi deschide noi perspective. Printre jucătorii români din ATP Dima ocupa deja un onorabil loc 5, după Ungur, Copil, Hănescu și Luncanu iar faptul că la un moment dat a fost în anturajul Cupei Davis (lotul lărgit) întăresc opinia că la cei 24 de ani ai săi el poate aduce rezultate și mai bune pentru tenisul românesc. 

Impresionant a fost momentul final, atunci cînd marele jucător Nikola Pilic a fost cel care i-a înmînat trofeul. Ne amintim că Pilic, născut în 1939 a fost cel care a jucat o finală de Roland Garros cu Ilie Năstase în 1973, cîștigată de român. De asemenea, Pilic, din postura de căpitan nejucător de Cupa Davis a cîștigat trei trofee cu trei națiuni diferite, un adevărat record în materie (Germania, Croația, Serbia). Fost număr 6 mondial, campion la dublu la US Open, Pilic este unul dintre coloșii tenisului mondial, cu atît mai important a fost pentru Dragoș Dima să primească trofeul chiar de la o asemenea personalitate.

Dragoș Dima, alături de antrenorul său, Mihai Miron (stinga)

Dragoș Dima, după victorie. 

Am schimbat cîteva vorbe cu Dragoș Dima, după victoria sa, pentru a ne da seama cum va aborda următoarea perioadă din cariera sa.

-Ce ai simtit dupa primul titlu cistigat?

Sincer sa fiu, dupa ce am castigat ultimul punct al finalei am fost atat de concentrat incat eram pregatit sa mai joc inca un punct. Dar dupa festivitatea de premiere am constientizat rezultatul si am fost foarte bucuros, mai ales ca asteptam de mai bine de jumatate de an sansa de a juca o noua finala. M-am antrenat foarte bine in acest inceput de an si stiam ca mai devreme sau mai tarziu o sa am un rezultat foarte bun.

-Cum iti va schimba aceasta reusita strategia de viitor, care va fi aceasta?

Pentru mine acest turneu este inceputul tenisului jucat la cel mai inalt nivel. Imi doresc sa joc tot anul in aceeasi maniera, ridicand stacheta cat mai sus si invingand jucatori din ce in ce mai buni.  Obiectivul meu principal este acelasi ca si la inceputul anului, si anume imbunatatirea jocului. Un joc solid, fara prea multe greseli si mai agresiv ca in trecut mi-a adus castigarea turneului de saptamana trecuta din Croatia si cu siguranta tot acelasi joc imi va aduce si rezultate din ce in ce mai bune atat in turneele Futures cat si in turneele Challenger. Acesta este un al doilea obiectiv pe care il am in acest an: trecerea la turnee Challenger si ATP.

-Care sint urmatoarele turnee la care vei participa?

Dragoș Dima, alături de antrenorul Mihai Miron (stînga)

Dragoș Dima, alături de antrenorul Mihai Miron (stînga)

Voi juca la turneele Futures din Ungaria din luna Aprilie. In luna Mai voi juca probabil 2 turnee Futures din Romania. Daca rezultatele mele vor fi asemanatoare cu cele de saptamana trecuta de la Opatija, imi voi indrepta atentia catre turnee Challenger pentru restul verii. Voi continua să lucrez cu staff-ul meu, format din antrenorul Marcel Miron (legitimat si el la U Cluj) si preparatorul fizic Dan Cristea. Intre noi trei exista o relatie stransa si o buna colaborare, ei cautand mereu metodele cele mai potrivite pentru a-mi imbunatati jocul si a ma face sa fiu in cea mai buna forma inainte si in timpul turneelor.

-Esti unul dintre jucătorii de viitor pentru Cupa Davis, te gindesti la asta?

Nu ma gandesc deocamdata la acest lucru. Cel mai important pentru mine este propriul progres. Daca voi reusi sa imi imbunatesc tot mai multe aspecte ale jocului meu, cresterea in clasament va fi o consecinta normala. In momentul in care voi fi unul din primii doi jucatori romani in clasamentul ATP, reprezentarea Romaniei in Cupa Davis va deveni o responsabilitate pe care o voi onora cu placere.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.695 citiri

Leave a Reply