Golden State Warriors e noua campioană în NBA!

foto: nba.com

 Warriors au câștigat meciul 5 cu 129-120, au făcut 4-1 și sunt din nou campioni, după ce anul trecut Cleveland a revenit în finală de la scorul de 3-1. În această dimineață LeBron James & Co. au început mai bine și au avut un avans de 8 puncte la începutul sfertului secund, dar din acel moment soarta meciului s-a schimbat datorită lui Kevin Durant care a intrat din nou „în transă”. Baschetbalistul venit de la Oklahoma și-a ajutat echipa în cele mai grele momente de-a lungul finalei și noaptea trecută s-a întâmplat același lucru.

Declarat MVP-ul Finalei, Durant a marcat azi-noapte 39 de puncte, reușind 5 pase decisive și 7 recuperări. Curry nu a fost departe cu cele 34 de puncte înscrise în meciul al 5-lea. James, super-starul de la Cleveland, a făcut iarăși un meci mare, marcând 41 de puncte, având 8 assist-uri și 13 recuperări. Unele dintre motivele pentru care Cleveland nu s-a apropiat de nivelul arătat de Golden State sunt și evoluțiile lui Kyrie Irving în cele 6 meciuri din finală. Parteneriatul dintre Curry și Durant a fost la „înălțime”, iar Irving a dezamăgit puțin în duetul său alături de James.

Antrenorul lui Warriors, Steve Kerr, a declarat după meci: „Am cel mai bun job din lume. Antrenez niște băieți foarte talentați, altruiști și au demonstrat încă o dată ca sunt cei mai buni.”

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.260 citiri

Leave a Reply